Onze favoriete tips

De leukste ideeën & handigste tips

Voorbereidingen
Laat ook de voorbereidingen van jullie trouwdag vastleggen. Foto’s van bijvoorbeeld de make-up en het aantrekken van de schoenen maken in het trouwalbum het verhaal compleet. Ook geeft het fotograferen van de voorbereidingen ons de tijd om detailfoto’s te maken van jullie trouwkleding voordat jullie deze aan hebben. Doordat we met 2 trouwfotografen zijn kunnen we bij zowel de bruid als de bruidegom de voorbereidingen tegelijkertijd vastleggen. En hoe leuk is het om naderhand van elkaar te kunnen zien hoe jullie de dag begonnen?

Voorbereidingen
Zorg ervoor dat de plek waar jullie de voorbereidingen doen opgeruimd is. Een rommelige achtergrond zorgt op de foto’s vaak voor afleiding.

Planning
Niets is vervelender dan je zorgen te moeten maken over de tijd op jullie trouwdag! Om te kunnen ontspannen en volop te kunnen genieten is het maken van een ruime planning een echte must. Neem voor alle elementen van jullie bruiloft voldoende tijd, ga bijvoorbeeld voor de fotoshoot op jullie trouwdag uit van minimaal 1,5 uur (liefst meer omdat alles met trouwkleding toch net wat meer tijd kost!) zonder reistijd.

Locatie fotoshoot
Zorg ervoor dat jullie naast die geweldige buiten locatie voor de fotoshoot ook een mooie binnen locatie regelen. Het weer in Nederland is zelfs in de zomer onvoorspelbaar! Denk bij een binnen locatie bijvoorbeeld aan een museum, theater, bioscoop, oude fabriekshal, kasteel, tuincentrum, een overdekte vlindertuin, enzovoort.

Locatie fotoshoot
Willen jullie wat meer variatie in de foto’s en jullie trouwalbum? Zorg dan voor een aantal verschillende locaties voor jullie fotoshoot. Het liefst een beetje bij elkaar in de buurt. Een fotoshoot op de heide gevolgd door bijvoorbeeld een fotoreportage bij een graanveld zorgt al voor een totaal verschillende achtergrond, wat in jullie trouwalbum heel mooi  kan zijn!

Fotoshoot
Hebben jullie vooraf leuke of originele ideeën voor de fotoshoot? Vraag gerust of wij in een boom willen klimmen, bespreek die bijzondere locatie die jullie in gedachten hebben of laat het vooraf even weten wanneer jullie bijzondere details of iets speciaals op jullie trouwdag willen.

Fotoshoot
Neem iemand mee tijdens de fotoshoot die kan helpen met het goedleggen van de jurk en eventuele attributen mee kan nemen. Dit scheelt vaak een heleboel tijd!

Keuze fotograaf
Kies jullie trouwfotograaf niet op woonplaats of prijs, maar op stijl fotografie, zodat de foto’s die er gemaakt worden echt bij jullie passen! De foto’s zijn vaak één van de weinige tastbare herinneringen aan jullie bruiloft, en daar willen jullie nog jaren van genieten. Huur daarom een professionele fotograaf in die past bij jullie smaak en stijl en die zijn of haar best doet om jullie dag het mooist in beeld te brengen. Iemand met oog voor detail en die alle momenten, jullie liefde voor elkaar en jullie gasten vastlegt zoals jullie trouwdag was. Zo brengen de foto’s jullie jaren later nog steeds terug naar jullie trouwdag. Hier gaan jullie geen spijt van krijgen!

Tijdens de ceremonie
Vraag daggasten of zij in ieder geval tijdens de ceremonie geen foto’s willen maken. Dit maakt het werk van jullie trouwfotograaf makkelijker en zorgt ervoor dat jullie gasten ook op de foto komen zonder een camera voor hun gezicht. Jullie hebben de trouwfotograaf ingehuurd om mooie foto’s te maken, dan is het zonde wanneer deze foto’s belemmerd worden door een tante die ineens voor de fotograaf gaat staan of een zus die de gehele tijd met een camera voor haar gezicht zit!

Trouwambtenaar
Een mooie en persoonlijke ceremonie begint met het kiezen van een trouwambtenaar die echt bij jullie past. Er zijn hele leuke zelfstandige trouwambtenaren die jullie ceremonie net dat beetje extra geven.

Details
Maak jullie bruiloft extra bijzonder door het toevoegen van details! Het helpt een sfeer neer te zetten en maakt jullie dag zoveel persoonlijker! Denk hierbij aan decoraties in jullie themakleur, namen of een tekst in het trouwpak, iets bijzonders aan het trouwboeket, felgekleurde pumps onder je jurk, mooie versieringen die passen bij de sfeer van jullie trouwdag, enzovoort. Ben je zelf creatief? Maak dan zelf leuke decoraties! Zoek eens op DIY “Do It Yourself” en doe inspiratie op voor de leukste dingen die je zelf kan maken.

Rijst gooien of…
Willen jullie iets anders dan rijst gooien na de ceremonie? Denk dan eens aan bellen blazen, het gooien van vrolijk gekleurde confetti of bij een bruiloft in de herfst aan het gooien van herfstbladeren. Dit geeft altijd een heel mooi effect! Overleg wel altijd even met jullie locatie wat daar toegestaan is.

Trouwlocatie
Weten jullie al dat je tegenwoordig niet meer in het gemeentehuis hoeft te trouwen? Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden en kunnen jullie (bijna) overal trouwen! Ook in de buitenlucht, mits de ceremonie overdekt kan worden in geval van regen. Zo zijn er nog wel een aantal regels, maar trouwen op een locatie die helemaal bij jullie past maakt jullie bruiloft wel echt uniek en persoonlijk! Zo kunnen jullie trouwen in een kasteel, op het strand, in het bos of bijvoorbeeld op de boerderij!

Groepsfoto’s
Zorg ervoor dat jullie ceremoniemeester ook een lijstje heeft van de groepsfoto’s die jullie graag willen maken. Zo kan hij of zij alvast de juiste mensen bij elkaar roepen voor de volgende foto terwijl de fotograaf aan het werk is. Dit scheelt tijd!

Diner
Wanneer een fotograaf jullie complete trouwdag vastlegt is hij of zij de hele dag aan het lopen, staan en sjouwt diegene nogal wat met zich mee die dag. Daarom wordt het gewaardeerd wanneer de fotograaf ook mee kan eten. Dit hoeft natuurlijk niet hetzelfde (uitgebreide) menu te zijn dan wat jullie krijgen, maar iets vullends waarmee de fotograaf de hele avond nog door kan werken is wel fijn.

Feest
Een goede band of dj ‘s avonds is echt een aanrader! Wanneer al jullie gasten op de dansvloer staan geeft dit zoveel sfeer en dat zorgt ook nog eens voor mooiere foto’s. Vraag jullie band of dj ook of ze zelf lampen meenemen. Wanneer dit niet het geval is kan dit bij de locatie gevraagd worden. Goede lampen zorgen ook voor meer sfeer.

Openingsdans
Hebben jullie een openingsdans? Leuk! Geef dit dan vooraf ook aan bij jullie fotograaf. Vooral wanneer er een bijzonder element in voor komt, zodat de fotograaf daar rekening mee kan houden.

Loveshoot
Om elkaar als bruidspaar en fotograaf alvast wat beter te leren kennen voor jullie trouwdag is een loveshoot ideaal! Zo maken jullie kennis met onze fotografie en werkwijze. Extra leuk om deze foto’s te gebruiken op jullie trouwkaarten!

Kinderen
Hebben jullie ook kinderen op jullie bruiloft? Geef ze dan ook een taak zoals bijvoorbeeld het aangeven van de ringen tijdens de ceremonie. Op zoek naar een leuk idee om de kinderen op jullie bruiloft te vermaken? Geef ze een eigen pakketje met tekenpapier en krijtjes of geef de kinderen die iets ouder zijn een eigen wegwerpcamera en geef ze de opdracht een hele mooie foto van het bruidspaar te maken.

Huisdieren
Willen jullie dat jullie huisdieren ook een rol spelen op jullie bruiloft? Tijdens de voorbereidingen kunnen er foto’s gemaakt worden met jullie huisdier(en). Maar bijvoorbeeld een hond kan ook mee naar de fotoshoot mits er iemand mee gaat die voor jullie hond kan zorgen wanneer we foto’s van jullie samen maken.

Weddingplanner
Een weddingplanner kan jullie ondersteunen bij het organiseren van jullie bruiloft. Of dit nou alleen een adviesgesprek is om jullie op weg te helpen of de gehele organisatie van jullie bruiloft. Ook zijn de meeste weddingplanners in te schakelen als ceremoniemeester! Zo hoeven jullie hier geen familielid of vriend(in) voor te vragen en kunnen zij volop genieten van jullie bruiloft!

Leuk cadeautje
Een leuk en persoonlijk cadeau voor jullie ouders of voor de getuigen is een mini album met de mooiste foto’s van jullie bruiloft! Dit kan een exacte kopie zijn van jullie eigen trouwalbum, maar dan in een klein formaat. Maar het is ook mogelijk om een luxe mini album in klein formaat met een aantal foto afdrukken te bestellen. Een uniek cadeau waar jullie ouders of getuigen gegarandeerd heel blij mee zijn!