Recensies

Frisse en moderne trouwreportages altijd door 2 fotografes!

Hans en Bettina – Trouwreportage in Hattem – Gelderland
“Op 16 oktober was het dan zover: onze bruiloft! Tijdens de voorbereidende gesprekken hebben we onze wensen met Ester en Miranda gedeeld. Zij hebben op hun beurt, vol aandacht, meegedacht over hoe onze trouwreportage eruit zou komen te zien. Aan de voorbereiding lag het niet en het enige wat nog roet in het eten zou kúnnen gooien, was het weer; het risico van een bruiloft in oktober…

Toch was het ’s morgens, tijdens het maken van onze trouwfoto’s droog. De grijze luchten en de herfst zorgen voor prachtige kleuren. Onze binnenlocatie bleek een schot in de roos! De foto’s in de lange kloostergang met glas-in-lood ramen en de sfeervolle kloostertuin zijn prachtig geworden en precíes zo geworden als we hadden gehoopt.

Na het maken van de trouwfoto’s volgde de ceremonie in het stadhuis, het diner in de Franse School en de kerkdienst. Elk van deze momenten zijn prachtige vastgelegd met veel oog voor detail, de gasten én het bruidspaar. Zelfs de foto’s met familie en vrienden buiten in de regen zijn met wat hulp en een handvol vrienden een succes geworden!

Natuurlijk sloten we de dag af met een mooi feest. Gelukkig (!) hebben we Ester en Miranda gevraagd ook het feest vast te leggen. Wat is het een meerwaarde om ook de afsluiting van de dag op een professionele manier te laten vastleggen.

Het spreekt voor zich dat na onze goede ervaringen tijdens de loveshoot, de voorbereiding, de dag zelf én de meer dan goede ‘nazorg’ het fotoalbum natuurlijk ook prachtig zou worden. Een mooi, in zacht leer gebonden album geeft een fantastisch overzicht van onze dag. We zijn ontzettend tevreden met het resultaat en kunnen een trouwreportage door Essenza van harte aanbevelen.”

Rene en Leonie – Trouwreportage in Rijssen en Enschede – Overijssel
“Via-via kwamen wij bij Essenza terecht voor onze trouwfoto’s. Wij hebben heel leuk contact gehad met Miranda en Ester over hoe wij onze trouwdag voor ons zagen en wat voor stijl foto’s we graag wilden. Hier werd goed naar geluisterd en op ingespeeld met prachtige, ontspannen, mooie foto’s als resultaat. Wij kijken terug op een fijne samenwerking en bevelen Essenza van harte aan bij anderen! Je merkt totaal niet dat er een fotograaf rondloopt, laat staan twee. Toch hebben we honderden schitterende foto’s van onze trouwdag en dat terwijl wij van nature niet zo fotogeniek zijn ;-). Dat bewijst de kwaliteit van de fotograaf maar weer.”

Bart en Judith – Trouwreportage in Ruurlo – Gelderland
“Na een zoektocht op internet naar geschikte fotografen voor onze bruiloft, kwamen we terecht bij Ester en Miranda van Essenza Fotografie. Na het kennismakingsgesprek hadden we direct een goed gevoel bij deze fotografes! Wij wilden graag 2 fotografen en vonden het belangrijk dat onze dag, maar vooral ook de sfeer en de spontaniteit ervan, van begin tot eind zou worden vastgelegd. Ester en Miranda zijn hier bijzonder goed in geslaagd! Ieder mooi moment, warme blik van ons, maar ook van onze gasten, alle bijzondere verrassingen en het verloop van de dag zijn prachtig in beeld gebracht. Met oog voor detail, sfeer en emotie maakten beide fotografes hele mooie foto’s en vervolgens een prachtig fotoboek. Wij kijken onze foto’s en ons boek regelmatig en beleven dan de sfeer van onze trouwdag opnieuw. Miranda en Ester, enorm bedankt hiervoor!”

Aaldert en Marjolein – Trouwreportage in Hasselt – Overijssel
“Op 10 juli hebben Ester en Miranda onze trouwdag vastgelegd. Van tevoren hadden we al een paar keer prettig contact gehad, en het werd al gauw duidelijk dat Ester en Miranda echt een passie hebben voor fotografie. Op de dag zelf waren de dames ‘onzichtbaar’, en ze hebben hele mooie plaatjes gemaakt! Elk mooi, bijzonder of gek moment is vastgelegd. Ook het trouwalbum is erg mooi geworden, met een mooie en strakke vormgeving. De foto’s zijn allemaal mooi bewerkt, echt van deze tijd. Al met al zijn we erg tevreden en zouden we Essenza Fotografie zeker aanraden!”

Jeroen en Linda – Trouwreportage in Raalte – Overijssel
“In mei zijn wij getrouwd en Ester en Miranda hebben deze onvergetelijke dag vastgelegd. Ondanks dat ze met z’n tweeën zijn, hebben we dit geen moment door gehad. De foto’s die ze hebben gemaakt zijn geweldig geworden, net zoals het album. Het contact voor en na die tijd verliepen prettig en in overleg is er een heleboel mogelijk! Zeker een aanrader voor iedereen die nog een (trouw)fotograaf zoekt!”

Saloua Cherrouda van Visazine styling – Samenwerking
“Binnen het vak heb ik vaker met de kwaliteit van Essenza Fotografie te maken gehad. Scherpe foto’s en detail foto’s. Foto’s die je blijven herinneringen aan een mooie dag. Ga zo door dames.”

Koen en Karina – Trouwreportage in Steenwijk – Overijssel
“Afgelopen mei zijn wij getrouwd, we hebben Essenza Fotografie gevraagd om deze dag vast te leggen. We kijken terug op een goede voorbereiding en een fijne dag waarin de fotografen ongemerkt alle mooie momenten hebben vast gelegd. We hebben een heel mooi compleet boek gekregen van onze trouwdag.”

Hans en Bettina – Pre-wedding fotoshoot en in oktober 2015 Trouwreportage
“Op 3 juni hebben wij met Ester en Miranda afgesproken, op een mooie avond, om onze pre-wedding fotoshoot te doen. Zelf hadden we (nog) geen idee over een leuke locatie voor deze shoot, maar gelukkig namen deze dames ons mee naar een prachtige locatie op de zandverstuiving in ‘t Harde. Naast dat het erg gezellig was, werd er ook hard ‘gewerkt’. De foto’s zijn prachtig geworden en staan heel mooi op onze trouwkaart. Bovendien is de pre-wedding shoot is erg geschikt om elkaar alvast wat beter te leren kennen. Al met al een mooi vooruitzicht voor onze bruiloft in oktober!”

Dennis en Renate – Trouwreportage in Sint Jansklooster
“Na de kennismaking wisten we dat we Essenza als onze fotografen wilden. We hebben een leuke dag gehad samen en het fotoboek is ook erg mooi geworden. Bedankt voor alles.”

Michiel en Bettine – Trouwreportage en Pre-wedding fotoshoot
“Miranda & Ester zijn gedreven en gaan voor een topresultaat! Ze hebben enorme passie voor hun vak en zijn erg enthousiast! Na het aanzoek zijn we begonnen met voorbereidingen voor onze bruiloft. Op een beurs kwamen we Miranda en Ester tegen. Een verademing in enthousiasme en passie voor hun vak ten opzichte van de andere fotografen die we daar tegenkwamen. Na het bezoeken van meerdere beurzen en het vergelijken van het werk van verschillende partijen bleven we het beste gevoel houden bij Miranda & Ester. Daarop zijn we om tafel gegaan met de dames en hebben we besloten om met ze in zee gegaan.

Gedurende het voortraject (o.a. pre-wedding shoot) bleek des te meer hun passie voor het vak en het enthousiasme van twee jonge, maar zeer professionele en ook ervaren fotografes. In het voortraject, bij vragen, gedurende de dag zelf, maar ook achteraf besteden Miranda & Ester erg veel tijd en aandacht aan onze wensen. Op de dag zelf staan ze niet op de voorgrond, maar dragen er zeker aan bij dat de dag mooi in beeld wordt gebracht. Het feit dat beide dames fotograferen resulteert in leuke en volledige foto’s.

De vormgeving van Ester zorgt ook voor een mooi geheel (in ons geval: ontwerp trouwkaart o.b.v. foto’s pre-wedding shoot en het ontwerp van ons fotoalbum van de trouwdag). Miranda & Ester zijn gedreven en gaan voor een topresultaat, wat bij ons zeker is gelukt! Dames, enorm bedankt voor het vastleggen van onze mooiste dag!”

Arjen en Lisan – Trouwreportage in Raalte
“Wij hebben onze trouwdag door deze dames vast laten leggen en nu hebben we een stel prachtige foto’s om ons te herinneren aan onze speciale dag.”

Wouter en Annemiek – Trouwreportage en Pre-wedding fotoshoot
“Wij hebben door Essenza onze prachtige trouwfoto’s laten maken en twee fantastische pre-wedding shoots gehad!! De keuze voor Essenza was vrij snel gemaakt, de stijl van wat wij hadden gezien op hun website sprak ons beide erg aan. Het contact verliep daarbij ook erg prettig en alles gaat in goed overleg. Ze zijn enthousiast en betrokken en weten de juiste dingen vast te leggen. Het resultaat is dan ook helemaal zoals wij hadden gehoopt. Mooie momenten, details en reacties op gezichten, je vindt het allemaal terug in de foto’s waardoor je samen of met familie en vrienden de dag eigenlijk nogmaals beleeft!! We kregen van hen daarnaast ook vrij vlot na het trouwen o.a. al wat foto’s voor in huis cadeau, zeer vriendelijk en attent. Je wilt dat alles op zo’n dag perfect is. De foto’s bij Essenza zijn dat in elk geval zeker.”

Liset van Trouwbeleving – Samenwerking Trouwbeleving tijdens Styled Shoot
“Erg fijn met de twee dames van Essenza Fotografie samengewerkt! Naast dat ze heel prettig zijn in omgang ook super mooie foto’s ontvangen. Echt een aanrader.”

Norbert en  Veronique – Trouwreportage in Zwolle – Overijssel
“Miranda en Ester van Essenza Fotografie hebben twee van de mooiste en meest intieme momenten van ons leven vastgelegd in prachtige fotoreportages. Ze waren aanwezig bij de geboorte van onze dochter en bij ons huwelijk. Wij zijn ontzettend trots op het resultaat. Hoe bijzonder om de emoties en vreugde van dat moment vast te hebben gelegd op foto. Miranda en Ester, bedankt dat jullie dit voor ons mogelijk hebben gemaakt.”

Marco en Leonie – Trouwreportage in Zwolle – Overijssel
“Twee fotografes had in eerste instantie niet onze voorkeur, echter hebben Miranda en Ester ons overtuigd dat het juist ook erg leuk en verrassend kan zijn. Wij hebben derhalve niet alleen van bruid en bruidegom foto’s bij de voorbereidingen in de ochtend maar ook foto’s uit verschillende oogpunten /hoeken. Hierdoor hebben wij veel leuke spontane foto’s!”

Lynn van Imagine Weddings – Samenwerking weddingplanner tijdens Styled Shoot
“Geweldige dames met liefde voor het vak. Ze hebben een doel voor ogen en gaan daarvoor. Ze hebben kennis van het vak en leveren top kwaliteit. Ik heb al een keer een styled shoot met ze mogen doen en kijk al uit naar de volgende. De dames werken super samen en werken op gevoel. Een echte aanrader.”

Jan-willem en Anneke – Trouwreportage in Ruinerwold – Drenthe
“Tijdens een bruidsbeurs ontmoette ik Miranda. De foto’s die er als voorbeeld lagen spraken mij zeer aan, naast het concept van twee fotografen op je trouwdag. Na een gesprek met Miranda en Ester bleek dat er naast alleen trouwfotografie nog veel meer mogelijk was. Namelijk een pre-wedding fotoshoot die gebruikt kon worden voor onze eigen persoonlijke trouwkaart. Iets wat we heel graag wilden. Wij waren ontzettend blij met het uiteindelijke resultaat en ook vanuit onze omgeving kregen we veel leuke reacties. Een veel gehoorde was dat de kaart zo persoonlijk en echt “ons” was.

Dit beloofde veel goeds voor de trouwdag. En die belofte is ook zeker uitgekomen. We hebben hele mooie foto’s kunnen maken, zeker ook omdat ze beiden fotografeerden. Hierdoor zijn speciale momenten, zoals elkaar voor het eerst zien, van twee kanten gefotografeerd. Wat natuurlijk ontzettend mooi is!

Tijdens de beide ceremonieën waren we er niet eens van bewust dat ze zoveel foto’s hebben genomen. Dit bleek wel toen we de foto’s uit moesten zoeken voor het album, de keuze was reuze! Met een super mooi eindresultaat, waar wij ontzettend blij mee zijn. Ester en Miranda, hartelijk dank voor de goede samenwerking en de fantastische foto’s!

Raimon en Ilona – Trouwfotografie in Hoogeveen – Drenthe
“Wij hebben Ester en Miranda gevraagd om onze trouwdag te fotograferen omdat we erg enthousiast werden bij het zien van de andere fotoreportages die zij al hadden gemaakt. Tijdens ons eerste kennismaking gesprek werd ons enthousiasme alleen maar groter. We hadden direct het gevoel dat het de juiste keuze was voor onze trouwdag, en dat bleek ook zo te zijn. Voor ons is het album een unieke herinnering aan een hele speciale dag, geweldig om naar terug te kijken en het allemaal weer even te beleven.

Het fijne op de dag zelf vonden wij dat Miranda en Ester wel ‘onzichtbaar’ leken, je beleeft toch best wat spannende momenten waarop alle ogen op je zijn gericht maar van het fotograferen hebben wij op deze momenten weinig gemerkt doordat beide fotografen zich subtiel op de achtergrond hielden. Het resultaat is echter super! De mooie detailfoto’s zoals de bloemen, ringen en andere accessoires van de dag, maken het album helemaal af. En terwijl we door het album bladeren kunnen we bij sommige foto’s precies zien welke lieve woorden of grapjes we op dat moment tegen elkaar zeiden, zo mooi zijn alle emoties vastgelegd. 

De foto’s zijn precies geworden zoals we van tevoren in gedachten hadden en op hoopten. De foto’s zijn geweldig mooi geworden en daar zijn we Miranda en Ester erg dankbaar voor. Tot nu toe hebben we alleen maar hele positieve reacties van iedereen om ons heen. Bedankt Miranda en Ester, wij zullen in de toekomst zeker nog eens aan jullie denken als we weer een bijzonder moment vastgelegd willen hebben!”

Niels en Jacqueline – Trouwreportage in Zwolle – Overijssel
“Al tijdens het eerste gesprek hadden we een goed gevoel bij Miranda en Ester. We mochten zelf ideeën inbrengen en het was leuk om te zien dat zij hier enthousiast in mee gingen en zelf ook tips gaven. Op de dag zelf zag je dit enthousiasme terug. Van alle kanten werden we gefotografeerd, maar zonder dat het opvallend was. Af en toe even een aanwijzing of een idee hielp ons goed, maar we mochten echt onszelf zijn. We voelden ons dan ook erg ontspannen tijdens de foto shoot. Toen ze ‘s avonds terugkwamen met een alvast wat foto’s was dat een enorme verassing! We konden toen al niet wachten om de rest te zien….

De foto’s van onze bruiloft zijn precies zo geworden als we de dag hebben ervaren: helemaal geweldig! De dag zelf is voorbij gevlogen, dan is iets niets fijner om de sfeer van de dag terug te zien in de foto’s. Het kleurgebruik in de foto’s is prachtig, waardoor er een soort vintage look ontstaat, erg mooi! Ook jullie oog voor detail valt op. Niet alleen de foto’s van ons samen zijn mooi, maar ook de foto’s van de ringen, een heide bloempje, de schoenen (!!), etc. Iedereen is enthousiast en we krijgen dan ook veel complimenten, maar die complimenten zijn vooral voor jullie!”

Mark en Anne-Wil – Love fotoshoot in Zwolle – Overijssel
“We vonden de fotoshoot heel leuk om te doen. Ook vinden we het een een mooie manier om een herinnering te houden aan het moment dat we een jaar bij elkaar zijn.”

Marco en  Janic – Pre-Wedding fotoshoot in Zwolle – Overijssel
“Op zondag 28 Oktober 2012 bezocht ik samen met een vriendin de bruidsbeurs van BruiloftENZO in ‘Chateauhotel en restaurant de Havixhorst’ in Meppel. Hier spraken wij al even kort met de meiden van Essenza. Wat me gelijk aansprak was hun enthousiasme. Vol passie vertelden zij over hun werk en de keuze om met zijn 2-en te fotograferen tijdens een huwelijksdag. Een paar weekjes na de beurs werd ik verrast met een waardebon in de brievenbus! Ik had een Pre-wedding fotoshoot gewonnen bij Essenza Fotografie. Super leuk natuurlijk! We werden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en hierna hebben we de fotoshoot gepland. Wij hadden gekozen voor een digitale uitnodiging voor onze gasten, in de vorm van een filmpje. Hier konden we deze foto’s natuurlijk goed voor gebruiken!We hadden wat inspiratie op gedaan en dit namen we mee naar de fotoshoot. We voelden ons in het begin wat ongemakkelijk voor de camera, aangezien we hier niet veel ervaring mee hadden. Miranda hielp ons hier gelukkig goed bij, waardoor er uiteindelijk prachtige foto’s zijn ontstaan. Een paar weken na de fotoshoot ontvingen wij een mooie CD waar alle foto’s opstonden die wij gekozen hadden. Wij zijn de dames van Essenza Fotografie erg dankbaar voor dit cadeau. We zijn erg tevreden over de foto’s en zijn blij dat wij hier een mooie uitnodiging van konden maken voor onze bruiloft- gasten. Bedankt voor de fijne samenwerking!”

Niek en Jessica – Trouwreportage in Hoogeveen – Drenthe
“Jullie hebben onze dag onvergetelijk gemaakt. Het album is erg mooi geworden, we krijgen alleen maar positieve reacties. Bedankt!”

Johan en Leonora – Trouwreportage in Hoogeveen – Drenthe
“Het enthousiasme dat ze uitstraalden voor haar vak, bepaalde onze keuze. In haar werk zagen we dat ze oog hebben voor kleur, detail en compositie. Na een prettige samenwerking hebben we nu een mooi en origineel trouwalbum.”