Werkwijze

Frisse en moderne trouwreportages altijd door 2 fotografes!

Onze trouwfotografie kan omschreven worden als spontaan en fris. Op ontspannen wijze leggen we jullie trouwdag vast waarbij we vooral de spontane momenten, emoties en sfeer van jullie dag fotograferen. Jullie genieten samen met familie en vrienden van jullie trouwdag terwijl wij zo onopvallend mogelijk alle bijzondere en mooie momenten van jullie trouwdag vastleggen. Tijdens de fotoshoot zelf zullen we wel wat aanwijzingen geven met betrekking tot geschikte achtergrond, het mooiste licht en houdingen waar dat nodig is. Maar de focus ligt bij ons altijd op die lieve blik wanneer de bruidegom zijn vrouw aankijkt, de mooie lach van de bruid wanneer haar man iets liefs in haar oor fluistert en alle andere spontane en mooie momenten.

Door jullie trouwreportage met twee trouwfotografen te maken kunnen we vanuit twee unieke standpunten fotograferen wat vooral in het trouwalbum mooi werkt. Zo krijgen jullie een gevarieerd trouwalbum met overzichtfoto’s van bijvoorbeeld jullie trouwlocatie, maar ook veel details van bijvoorbeeld de trouwjurk, het boeket of de trouwschoenen. Ook kunnen we de voorbereidingen ‘s ochtends bij zowel bruid als bruidegom tegelijkertijd vastleggen en hoeven jullie hier geen extra uur voor te boeken.

Op jullie trouwdag zijn we zoveel mogelijk ‘onzichtbaar aanwezig’ om alle mooie en waardevolle momenten voor jullie vast te leggen. Jullie genieten van elkaar, jullie gasten en jullie trouwdag, terwijl wij alle momenten vastleggen zoals ze echt zijn zodat jullie de trouwdag herinneren zoals deze echt was!

Spreekt onze werkwijze jullie aan? Stuur ons dan een mail om te kijken of we nog beschikbaar zijn op jullie trouwdag en we plannen snel een kennismakingsgesprek!

Onze werkwijze stap voor stap op een rij:

 • Jullie nemen contact met ons op via e-mail of telefonisch.
 • Wanneer we nog beschikbaar zijn op jullie trouwdag plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie in. We komen graag bij jullie langs, maar het is ook mogelijk dat jullie naar ons toekomen. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie trouwdag en de wensen die jullie hebben met betrekking tot jullie trouwfotografie. Wij vertellen meer over de mogelijkheden en jullie kunnen een aantal van onze voorbeeldalbums bekijken. Ook denken we graag met jullie mee over jullie trouwdag.
 • Na het kennismakingsgesprek maken we een offerte op basis van jullie wensen. We houden na het kennismakingsgesprek jullie trouwdatum een week voor jullie gereserveerd.
 • Wanneer jullie voor ons kiezen en de offerte naar jullie zin is bevestigen jullie de trouwreportage door de offerte te ondertekenen en via e-mail of post naar ons terug te sturen. Na bevestiging en een aanbetaling van 30% van het totaalbedrag van de trouwfotografie is jullie boeking compleet.
 • Ongeveer twee tot drie weken voor jullie bruiloft plannen we weer een afspraak met jullie in om jullie trouwdag en de dagplanning nogmaals met jullie door te nemen en de laatste details te bespreken. Momenten die extra speciaal zijn of bijzondere details kunnen we dan ook doornemen. Wanneer jullie samen met ons de fotografielocaties alvast willen bekijken is dat ook mogelijk.
 • Rond deze tijd betalen jullie ook de tweede aanbetaling van 30% van het totaalbedrag van de trouwfotografie.
 • Tijdens jullie bruiloft fotograferen wij met 2 trouwfotografen het aantal afgesproken uren. Mocht tijdens de bruiloft blijken dat jullie toch iets meer uren gefotografeerd willen hebben dan is dat geen probleem. Wij reserveren jullie trouwdag speciaal voor jullie en plannen die dag geen andere afspraken in. Zo zouden we een uur langer kunnen blijven wanneer jullie dat toch graag zouden willen. We gaan pas weg wanneer jullie daar toestemming voor geven!
 • Na jullie bruiloft voegen wij onze foto’s samen, maken we een grote selectie van de mooiste foto’s en corrigeren we de foto’s. Omdat wij beide 2 camera’s hebben met verschillende objectieven kan er soms een klein verschil zitten in bijvoorbeeld kleur of contrast. Denk bij corrigeren van de foto’s dan ook aan standaard bewerkingen als het contrast, uitsnede of het omzetten van een aantal foto’s naar zwart/wit.
 • Na de bruiloft betalen jullie de overige 40% van jullie trouwreportage.
 • Binnen een week na jullie bruiloft krijgen jullie van ons een leuk cadeau. Een kleine hint… Dit is een voorproefje van jullie foto’s!
 • De usb stick met jullie trouwfoto’s is binnen 8 tot 10 weken na jullie trouwdag klaar (enige uitzondering hierop kan zijn wanneer jullie bruiloft vlak voor, in of vlak na de vakantieperiode valt). Uiteraard doen we ons best om de foto’s zo snel mogelijk klaar te hebben, maar we houden deze richtlijn aan om ook in drukke periodes genoeg tijd te kunnen besteden aan jullie foto’s!
 • Jullie ontvangen alle geselecteerde digitale foto’s in hoge resolutie (zonder watermerk o.i.d.) op een usb stick helemaal gratis bij jullie trouwreportage.
 • Wanneer de foto’s klaar zijn gaan wij – indien jullie daarvoor hebben gekozen – aan de slag met de vormgeving van jullie trouwalbum. Jullie kunnen zelf de foto’s kiezen die jullie graag in het album zouden willen, of door ons een eerste ontwerp laten maken en die – indien gewenst – aan laten passen. Pas na jullie goedkeuring op het ontwerp van jullie trouwalbum laten we deze maken bij onze leverancier. Betaling van het trouwalbum is na goedkeuring van het ontwerp.
 • Binnen 4 tot 5 weken na het bestellen van het trouwalbum zal het trouwalbum in de meeste gevallen klaar zijn en kunnen jullie het album aan iedereen laten zien en hier zelf nog jaren van genieten!

Wij werken met een aanbetaling van in totaal 60% van het totaalbedrag van jullie trouwfotografie voor de trouwdag, omdat wij jullie trouwdatum vaak al ver van tevoren vastleggen in onze agenda. En deze dag speciaal voor jullie vrij houden. Jullie betalen de trouwreportage dus in meerdere delen, 30% bij het boeken, 30% twee weken voor jullie bruiloft en de overige 40% na jullie bruiloft. Hebben jullie gekozen voor een trouwalbum of trouwkaarten gekozen dan worden deze apart betaald na goedkeuring van het door ons gemaakte ontwerp.

Wat nemen we mee naar jullie bruiloft?

We krijgen vaak de vraag wat we allemaal meenemen naar een bruiloft. Om je een idee te geven wat we sowieso meenemen naar alle bruiloften die we fotograferen hebben we de belangrijkste dingen hieronder op een rij gezet.

 • Professionele camera’s en back-up camera’s. We hebben allebei 2 professionele Canon (Mark III en Mark II) camera’s waarmee we fotograferen tijdens jullie trouwdag.
 • Verschillende lichtsterke objectieven (lenzen) waarmee we ook in moeilijke lichtsituaties de mooiste foto’s kunnen maken. Met elk een ander bereik voor de mooiste totaalfoto’s, close-up foto’s en alles daar tussenin!
 • Flitsers voor alle camera’s en extra strobist flitsers. Mocht het nodig zijn een flitser van de camera te halen (bijvoorbeeld omdat flitslicht van een andere positie dan op de camera zorgt voor een mooi effect, om jullie helemaal goed te belichten in een binnenlocatie of om bijzondere lichteffecten te kunnen bereiken) hebben we een strobistset, met o.a. een zender/ontvanger voor de flitser. En flitsers waarbij dit is ingebouwd.
 • Zonnekappen, verschillende filters voor de objectieven, en andere belangrijke camera en objectief accessoires.
 • Voldoende accu’s en reserve accu’s voor de camera’s.
 • Genoeg batterijen en reserve batterijen voor onze flitsers.
 • Snelle en professionele geheugenkaartjes met voldoende ruimte om alle momenten van jullie trouwdag vast te kunnen leggen. Hoe lang jullie dag ook vastgelegd wordt!
 • We hebben meerdere statieven voor zowel camera’s als flitsers. Nu gebruiken we tijdens jullie dag deze statieven nauwelijks omdat we sneller en onopvallender kunnen fotograferen met de camera’s in onze hand. Maar het kan voorkomen dat er een situatie is waarbij een statief wel gewenst is (denk aan het maken van een foto van jullie locatie ‘s nachts, of om een aantal flitsers neer te zetten bij het feest ‘s avonds).
 • We nemen zelf water en broodjes mee zodat we onderweg of tussendoor iets kunnen eten wanneer dat nodig is. Ook een extra setje kleding en schoenen hebben we standaard in de auto liggen. Mochten we tijdens de fotoshoot op de grond liggen, in een boom klimmen of mocht het gewoon een beetje modderig zijn en onze kleding vies worden dan kunnen we ons voor de officiële momenten van jullie trouwdag en het feest omkleden wanneer dat nodig is zodat we er netjes uitzien.
 • We nemen ook altijd een groot stuk doorzichtig plastic en/of een wit kleed mee voor eventuele zittende of liggende foto’s (wat jullie willen) zodat jullie kleding schoon blijft. Dit plastic of kleed is gemakkelijk weg te schuiven onder jullie waardoor dit op de foto’s niet zichtbaar is. Jullie hoeven er dus niet aan te denken om een kleed mee te nemen.
 • En natuurlijk niet te vergeten: onze creativiteit, professionaliteit en heel veel zin om jullie trouwdag het mooist vast te leggen!
 • Na jullie bruiloft zijn er ook nog een aantal belangrijke dingen waarmee we werken. We werken allebei met snelle pc’s met de beste software, zoals Adobe Photoshop en Adobe InDesign. Ook hebben we beide meerdere back-up’s van de gemaakte foto’s op meerdere locaties. Wel adviseren we jullie om zelf ook een back-up te maken van jullie foto’s voor de zekerheid!